If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво ще ми кажете да си я копувам ли??Значи Алфата е 146 JTD 99 година и цената ми изглежда приемлива 4300 лв. ???Кажете ми нещо повече за нея.Моля Ви.
Какво ще ми кажете да си я копувам ли??Значи Алфата е 146 JTI 99 година и цената ми изглежда приемлива 4300 лв. ???Кажете ми нещо повече за нея.Моля Ви.
Ми много ясно че ще си купиш ....ти си наполовина сектант вече
Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
Fiat Brava 1.6 16V ELX '97
Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex
JTD на 4300 си е евтино - това е 99/00 година, намери добър майстор да я види тая кола... че евтиното понякога излиза скъпо.
То 99/00 1.4 ТS му искат повече по автокъщите.
Иначе за модела - няма да сбъркаш с него!
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Аз на скоро взех такава. Страхотна машина, нежна и мощна и много красива. Харчи малко за толкова мощен двигател. Дизела е по-претенциозен за поддръжка.
Наистина доста евтино я взимаш, аз за моята броих 5300 с пазарлъка и забележки по външния вид. Закарай я на сервиз за преглед на ходовата част и диагностика. Искай да ти прегледат дебитомера. При мен се оказа, че е заминал и броих 430 лв за оригинален БОШ.
Ще си много доволен от тая колица, обещавам ти! Държи се хем като скромно красиво момиче, хем като мръсница... зависи какво си пожелаеш
Тия двигатели принципно са здрави... най-скъпото в тях са горивно нагнетателна помпа и турбината, до колкото знам.
Но не съм майстор, не знам по какво личи състоянието на двигателя, било дизелов или бензинов.
Освен него се гледа окачване и трансмисия... и много важно - геометрия на колата.
Също така диагностика на компютъра може да се направи.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Добре значи сте доволни по принцип?Аз мисля утре да ходя да ореждам сделката за Алфата и задалжително треди да броя парата на сервиз.Да прегледат ходова част и диагностика на двигателя и скоростната котия.Значи друго май няма ???Ако има кажете
Не знам точно какво включва диагностиката, но отидох при Бобо, погледна я на компютъра, нямаше грешки. Покара я и каза, че колата не върви. Според него проблема бил или в катализатора, или в дебитомера, така че като първа стъпка да махна катализатора. Е, махнах го - същата крива работа. Отидох на друго място на диагностика, закачихме тест на дебитомера и... о, ужас! На празни оборти поддържа 250 единици при препоръчителни 500. При подаване на газ качи до 450. Сложихме тестов дебитомер, след 30 сек показанията на празен ход заспаха на 470 единици, а при подаване на газ качи до 750! Ебаси разликата... Не можах да разбера защо Бобо не го погледна при неговата диагностика, за която платих 30лв, та даже без да има нужда си махнах катализатора и сложих резонаторно гърне, за което платих още 30 лв. Ta, братле, изрично им кажи, че искаш проверка на дебитомера, поне да знаеш какво купуваш. За него конкретно ти говоря, щото мен там ме удари. Внимавай и за нещата, които колегите по-горе ти казаха. Тази цена е съмниетлно ниска, така че умната.
Стискам палци!
Добре значи сте доволни по принцип?Аз мисля утре да ходя да ореждам сделката за Алфата и задалжително треди да броя парата на сервиз.Да прегледат ходова част и диагностика на двигателя и скоростната котия.Значи друго май няма ???Ако има кажете
На диагностиката ще ти кажат дали турбината работи добре и питай и за дебитомера както казва колегата. Но и двете неща ако има нещо колата няма да върви. Скъпи са, но все пак това са поправими неща, а едно старо купе или салон не могат да се направят по-нови. Пък и ако има нещо, ще мине за сметка на по-ниската цена. Аз 166-цата я взех с неработеща турбина и за 750 лв ми я рециклираха. Така че - преценявай! Желая ти успех
Comment